Se merită să mergeți în centrul orașului pentru a face poze, însoțiți de prieteni? Unde este mai bine să Vă înregistrați căsătoria?

În țara noastră avem o tradiție: imediat după înregistrarea căsătoriei, tinerii căsătoriți și invitații lor se îndreaptă în centrul orașului respectiv, fie acesta Chișinău, Bălți, Comrat, Ungheni…și depun flori la monumente, timp în care se face și înregistrarea video. Aceasta are un mare dezavantaj: în primul rând, fotograful nu are posibilitatea de a rămâne numai cu tinerii căsătoriți, iar invitații vor interveni în procesul creativ, și astfel sesiunea foto și înregistrarea video vor avea de suferit; în al doilea rând, dacă unul dintre invitați se abate de la grup, ceilalți încep să îl caute și se pierde timpul prețios. De aceea, încercați să îi oferiți fotografului cât mai mult timp pentru a lucra cu tinerii căsătoriți. Pentru a surprinde cele mai pure emoții, este nevoie de atmosferă liniștită și timp suficient.

Timpul necesar pentru realizarea unei ședinte foto și video pentru nuntă este de trei ore. În decursul acestora, se poate schimba locația de lucru. Dacă se consumă mai mult timp, tinerii căsătoriți se epuizează.

Dacă înregistrarea video necesită în jur de 4 ore, puteți organiza un picnic în sânul naturii pentru invitații Dvs. Nu este necesar ca ei să Vă însoțească permanent, acesta fiind un proces obositor. Le puteți propune alte câteva distracții – de exemplu, o plimbare cu vaporul pe Nistru și o tură a locurilor pitorești din Moldova. Dacă o parte din invitații Dvs. sunt din afara țării, îi puteți invita într-o excursie cu autocarul, pentru a le arăta cele mai frumoase locuri din Chișinău. Astfel ei nu vor uita niciodată nunta Dvs.

Totuși, Vă sfătuim să evitați centrul orașului. Traficul anevoios, cerșetorii de pe stradă, aglomerația și graba le-ar crea o emoții negative. Există și o altă tradiție – înregistrarea căsătoriei în sânul naturii, în pădure, în munți, sau în alte locuri pitorești. Această alegere este originală și are un aer aristocratic, deosebindu-se de înregistrarea căsătoriei, practicată de majoritatea cuplurilor. Această tradiție este practicată mai mult în alte țări. În țara noastră, se practică petrecerile în restaurante. În timpul înainte de înregistrare și după aceasta Vă puteți odihni, aranja, și desigur, beneficia de serviciile foto și video. Organizând ziua astfel, veți crea condiții confortabile atât pentru invitați, cât și pentru Dvs.

De multe ori cei mai în vârstă încearcă să intervină cu sfaturi, referitor la modul de realizare a ședinței foto și înregistrării video a nunții. Acest lucru nu este corect. Ascultați-Vă vocea interioară, citiți opiniile despre lucrările realizate de studiourile din Chișinău etc. Este important să le explicați rudelor Dvs. că doriți să aveți o nuntă exclusivă pe care să o țineți minte toată viața, de aceea sunteți deschis să încercați ceva nou și original.