Dumitru Procopiev despre lucrul în echipa ,,Exclusiv grup’’ foto video Chişinău Moldova

Dumitru Procopiev despre lucrul în echipa ,,Exclusiv grup’’ Chişinău Moldova

Astăzi la noi în ospeţie este prezent un băiat unic şi talentat, care este într-adevăr un mare profesionist al lucrului său – fotograful, operatorul video, montatorul şi dansatorul Dumitru Procopiev

-          Dima, povesteşte te rog despre specificul serviciului în calitate de operator video în Moldova?

-          În primul rând e nevoie să fii un bun psiholog, deoarece permanent lucrezi cu oamenii şi este nevoie să intuieşti puţin dorinţele lor, să-i ajuţi să facă o alegere corectă. De fapt, pe mine m-au învăţat să fiu psiholog anume în echipa ,,Exclusiv’’.De asemenea e nevoie să poţi filma video, să faci poze, să te comporţi cu tehnica, deoarece tehnica în mâinile celor neîndemânatici este ceva inutil.

-          În ce constă învăţarea?

-          În diverse traininguri, conferinţe, sfaturi de la colegi la anumite întrebări. Noi permanent după orice eveniment ne adunăm într-o atmosferă prietenoasă şi discutăm cum a trecut evenimentul

-          Cum ai ajuns în echipa ,,Exclusiv Grup foto&video Moldova’’?

-          Aceasta a fost câţiva ani în urmă. Puţine lucruri puteam face atunci, dar datorită susţinerii din partea colegilor mei şi a conducătorului Dumitru Graboschi , am început a învăţa rapid şi chiar mi-a reuşit.

-          După părerea ta, ce fel de echipament tehnic este în echipa voastră?

-          Ştiţi, este super să lucrezi nu doar cu profesionişti, dar şi cu o tehnică bună foto-video. În arsenalul nostru sunt câteva aparate SLR foto şi video. De asemenea, pe lângă microfon, noi permanent înscriem sunetul cu ajutorul unui aparat special (Zoom) – direct de pe microfon, prin aparatura muzicanţilor. În aşa mod, se primeşte un sunet fără zgomote. În acest an, la noi a apărut o cameră specială – se numeşte ,,elicopter’’ (Drone sau Copter) -  care ne permite să filmăm de la înălţime. În rezultat se primeşte un video super şi neobişnuit. De asemenea, la fiecare nuntă noi folosim un Flaykam, care previne mişcarea aparatului foto, simulând un zbor lin. Este foarte important să menţionezi şi lentilele bune- cu ajutorul cărora noi facem o filmare foto şi video de calitate în Moldova, Chişinău şi peste hotare. O să vă spun aşa – la un aşa un arsenal ca al nostru poţi numai să visezi.

-          Dar cum reuşeşti să combini toate aceste calităţi – montator, fotograf, operator video, operator de lumină, dansator profesionist?

-          Pot să le combin deoarece eu iubesc ceea ce fac, iar când îţi iubeşti profesia ta – atunci îţi reuşeşte absolut tot.  Iar referitor la faptul că am ocupaţii multe – asta este din motiv că oamenii de artă nu stau pe loc, ei sunt permanent în căutarea posibilităţilor noi, noilor idei

-          Dacă te-ar invita în altă echipă, ai putea părăsi ,,Exclusiv grup’’?

-          Nu aş putea, deoarece în tot acest timp, eu am învăţat multe aici, am deschis în sine noi talente şi cel mai principal este că mi-am creat o familie.

-          Ce îţi place cel mai mult în lucrul tău?

-          Totul îmi place. Dar probabil, cel mai mult ador faptul când o pereche de tineri mă telefonează şi îmi mulţumeşte pentru că le-am filmat nunta lor, ne spune că suntem bravo, că le-au plăcut, şi anume de la aceste cuvinte, creşte dorinţa de a lucra, deoarece îţi vezi rezultatul lucrului tău şi asta e plăcut

-          Ce ai dori să se întâmple pe viitor?

-          Pe viitor mi-aş dori să fie cât mai mulţi clienţi mulţumiţi, cât mai multe comenzi al serviciului foto-video în Moldova şi peste hotare. Apropo, în acest an am filmat o nuntă în Elveţia. Aşa că dacă doriţi un serviciu foto-video de calitate – apelaţi la noi.